Hopp til hovedinnhold
GRENSELØS UKE

Europa på tiltalebenken i bystyresalen

Det 1. europeiske gjestfrihetstribunalet er i gang. Nå står Europa på tiltalebenken i bystyresalen i Stavanger.

Torsdag 15. mai kl. 16.00 ble Det 1. europeiske gjestfrihetstribunalet sparket i gang i bystyresalen i Stavanger Rådhus, med åpningstale av den kanadiske skribenten, forfatteren og menneskerettighetsforkjemperen Dr. John Ralston Saul.

Tar pulsen på Europas gjestfrihet

Over fem sesjoner, fordelt over to dager, er en rekke store, internasjonale navn innen blant annet menneskerettigheter og ytringsfrihet samlet i Stavanger for å ta pulsen på Europas gjestfrihet, 60 år etter at menneskerettighetsdeklarasjonen ble vedtatt.

Open port eller Festung Europa?

Tribunalet avsluttes med et åpent arrangement, OPEN PORT eller FESTUNG EUROPA?, på Gaffel og Karaffel fredag 16. mai kl. 20.00, hvor blant annet ”dommerne” avsier sin konkluderende dom over tribunalet, og hvilke visjoner og mål som må settes før Det 2. europeiske gjestfrihetstribunalet i Stockholm i 2012. Du får møte skuespillerne fra iceandfire-teateret i London, og kvelden avsluttes med konsert med Busi Ncube fra Zimbabwe og hennes Band Rain.

Det 1. europeiske gjestfrihetstribunalet er en del av Grenseløs uke, og arrangeres av Gjestfrihetens kunster og ICORNs EU-prosjekt Shahrazad – Stories for Life, i samarbeid med Amnesty International, International PEN, the European Council for Refugees and Exiles (ECRE), Den norske Helsingforskomité og Stavanger kommune.

INFORMASJON

Det 1. europeiske gjetfrihetstribunalet

  • Sted: Stavanger, Bystyresalen
  • Tid: 15. - 16. mai 2008

 

OPEN PORT eller FESTUNG EUROPA?

 

Google+