MoBib

Hva: Bibliotekstjenester på mobilen - søk i katalogen vår, reservér bøker og forny de bøkene du allerede har lånt, så slipper du gebyr. Alt fra din egen mobiltelefon.

Hvordan: Send SØLVBERGET til 2097, og du får tilsendt et bokmerke (kr 1,-)

MoBib: Biblioteket rett på mobilen

Som første bibliotek i Norge ga Stavanger bibliotek sine lånere muligheten til å reservere og fornye lån med mobiltelefonen. Tjenesten heter MoBib og ble lansert 25. april 2008.

Er du en av dem som kunne ønske at det gikk ann å fornye lån og reservere bøker med mobilen? Nå er det mulig. Enkelte bibliotek i Norge tilbyr i dag sine lånere å søke i bibliotekskatalogen, men Stavanger bibliotek er først ute med å tilby flere tjenester.

Søk, forny og reserver

Prosjektet hadde snikpremiere i påsken i forbindelse med at datatilkoblingen til Stavanger bibliotek var nede.

- Takket være mobilteknologien klarte bibliotekets ansatte å betjene brukere som var på jakt etter noe å lese, høre eller se på til påskeferien, sier Helene Svihus, som er prosjektleder for MoBib.

I MoBibs første fase kan brukerne søke i bibliotekskatalogen, reservere og fornye lån alt fra en vanlig mobiltelefon med internett-tilgang. Som første bibliotek i Skandinavia kan våre lånere nå også fornye sine lån ved å sende en sms. Det jobbes videre med å få til ulike sms-tjenester. Låneren får beskjed via sms når lånetiden går ut og når en reservert bok er klar for og hentes på biblioteket.

Skattejakt i katalogen

Ved lansering av tjenesten vil Stavanger bibliotek sende en gratis sms til alle sine lånere med registret mobilnummer, hvor de inviteres til skattejakt i bibliotekskatalogen. Vinneren av konkurransen får en premie.

Gratis til alle registrerte

På mandag 28. april 2008 vil Stavanger bibliotek sende ut over 12 000 SMS-er med gratis bokmerke til alle lånere som har registrert sitt mobilnummer i bibliotekets database. Har du ikke registrert mbilnummeret ditt hos oss, kan du sende en SMS med SØLVBERGET til 2097 (tjenesten koster kr 1,-), så får også du tilgang til Mobib.