Hopp til hovedinnhold
MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET

Musikk- og filmbiblioteket

Det kan hevdes. Om den elektroniske musikkens historie

En kortfattet gjennomgang av den elektroniske musikkens historie i anledning Perkapellas klubbkveld på biblioteket 16. september.

SØLVBERGET

Rogaland Music Wall of Fame

Stavanger Aftenblad og Sølvberget skal hedre musikklivet i Rogaland. I høst vil de første fem artistene få sin plass på veggen på Musikkbiblioteket på Sølvberget.

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET

Sanger fra andre etasje: Norske og svenske svisker

En mandag i måneden arrangerer vi konserter med ulike tema hvor publikum inviteres til å synge med. Mandag 3. oktober kommer Hanne Vasshus og Olaug Mundal for å synge norske og svenske svisker.

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET

Fra tegneserie til film: 15 anbefalinger

Filmbransjen plyndrer tegneserienes univers på jakt etter kassasuksesser. Det går ikke alltid så bra. Her er 15 historier som har tålt reisen fra tegneserie til stort lerret godt:

SØLVBERGET
0

Den beste musikken fra 2016 (#6)

Jenny Hval, Kim Myhr og Trondheim Jazz Orchestra har utvilsomt gitt oss årets beste albumtittel, samt en av årets hittil beste sanger. Også omtalt: Telebossa, ASDA, Andy Shauf, Suokas, Hoofus, Beattie Cobell, Alasdair Roberts & James Green + en obskur coverversjon av Secret Agent Man.

MUSIKKTIPS
0

Jubileum for Rogalyd

Siden 2009 har vi med prosjektet Rogalyd bygd opp en kunnskapsbank for musikkmiljøet i Rogaland. Med bandet Avast har vi nå nådd 3000 artist-innførsler!

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
0

Bok er bra på kino også

Til manges glede har filmen av Et helt halvt år kommet på kino. Det er ikke den eneste boka som blir filmatisert i år.

ARKIV

Nye filmer

Hittil i år har vi fått inn mer enn 150 nye filmer og tv-serier. Her er de siste.

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
0
Stillbilde fra Live in Paris (2016) av Lolina

Den beste musikken fra 2016 (#5)

Lydbildet til en verdensomseiling under havet. Skrik fra Whitney Houstons krypt. Og årets mest intense elektronika: Maeslantkering Gating av Lakker. Dette er bare noen av godbitene i min guide til den beste og/eller mest interessante musikken fra 2016.

MUSIKKTIPS
0
Svartrost

Svarttrosten

Det er vår, og en av våre store musikalske stjerner har ankommet: Svarttrosten - fuglenes Jimi Hendrix, som likesom har et sett med effektpedaler i nebbet. 

MUSIKKTIPS
0
Prince

Purple rain, sang for sang

Hvordan står Prince' mest kjente, mestselgende og først i alt-album Purple rain seg i 2016?

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
0
Fra omslaget til Brute (2016) av Fatima Al Qadiri

Den beste musikken fra 2016 (#2)

Et lekent japansk enmannsorkester. En afro-amerikansk Ennio Morricone. Dramatisk orkestral elektronika. Et konseptalbum om det bildet vi får av verden gjennom medienes dekning. Og en musikalsk lydbok av tekstene til H.P. Lovecraft. Dette er bare noen av godbitene i min guide til den beste og/eller mest interessante musikken fra 2016.

MUSIKKTIPS
0
Fra omslaget til Strangers (2016) av Marissa Nadler

Den beste musikken fra 2016 (#3)

Elektronika fra en Whirlpool vaskemaskin. Frijazz inspirert av Little Richard. Et slags sjamanistisk/kosmisk samarbeid mellom Twinkle³ og norske Sidsel Endresen. Rå korsang fra Marokko. Og musikken til en dans som tilørelatende må være en av historiens mest intenst vemodige danser. Dette er bare noen av godbitene i min guide til den beste og/eller mest interessante musikken fra 2016.

MUSIKKTIPS
0
Fra omslaget til Hedera (2016) av Lesley Flanigan

Den beste musikken fra 2016 (#4)

Hellig fløytemusikk fra New Guinea. Kirkeklokker. En sci-fi-hymne. Et musikalsk regn fra en himmel av piano. Episke improvisasjoner. Og en herlig laidback finsk miks av Broadcast og Residents som blant annet resulterer i et av pophistoriens mest underlig plasserte skrik. Dette er bare noen av godbitene i min guide til den beste og/eller mest interessante musikken fra 2016.

MUSIKKTIPS
0
Parco dei Mostri - Bomarzo (Wikimedia Commons)

Wrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Aaaaaaahhhhhh! Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaoooo! Oooooooooooooooooooooooooooooowraaaa! Ih! Ah! Oh! Wrrrrrraaaaaaaaaaaa!

MUSIKKTIPS
0
Robert Duvall i "Apocalypse now" (1979)

Cannes-festivalen: Stjerner og spydigheter på Rivieraen

Cannes-festivalen forener fransk temperament og eleganse med største selvfølge. På Sølvberget kan du låne filmer som har vunnet Gullpalmen for beste film.

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
0
Google+