Hopp til hovedinnhold
MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET

Musikk- og filmbiblioteket

Helena og gutta

- Kiss me again. Again.

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
0

Wrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Aaaaaaahhhhhh! Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaoooo! Oooooooooooooooooooooooooooooowraaaa! Ih! Ah! Oh! Wrrrrrraaaaaaaaaaaa!

MUSIKKTIPS
0

Jubileum for Rogalyd

Siden 2009 har vi med prosjektet Rogalyd bygd opp en kunnskapsbank for musikkmiljøet i Rogaland. Med bandet Avast har vi nå nådd 3000 artist-innførsler!

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
0

Bok er bra på kino også

Til manges store glede kommer snart filmen av Et helt halvt år på kino. Det er ikke den eneste boka som blir filmatisert i år.

SØLVBERGET
Fra omslaget til Hedera (2016) av Lesley Flanigan

Lyden av 2016 (#4)

Hellig fløytemusikk fra New Guinea. Kirkeklokker. En sci-fi-hymne. Et musikalsk regn fra en himmel av piano. Episke improvisasjoner. Og en herlig laidback finsk miks av Broadcast og Residents som blant annet resulterer i et av pophistoriens mest underlig plasserte skrik. Dette er bare noen av godbitene i min guide til den beste og/eller mest interessante musikken fra 2016.

MUSIKKTIPS
0
Robert Duvall i "Apocalypse now" (1979)

Cannes-festivalen: Stjerner og spydigheter på Rivieraen

Cannes-festivalen forener fransk temperament og eleganse med største selvfølge. På Sølvberget kan du låne filmer som har vunnet Gullpalmen for beste film.

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
0

Svarttrosten

Det er vår, og en av våre store musikalske stjerner har ankommet: Svarttrosten - fuglenes Jimi Hendrix, som likesom har et sett med effektpedaler i nebbet. 

MUSIKKTIPS
0

Lyden av 2016 (#3)

Elektronika fra en Whirlpool vaskemaskin. Frijazz inspirert av Little Richard. Et slags sjamanistisk/kosmisk samarbeid mellom Twinkle³ og norske Sidsel Endresen. Rå korsang fra Marokko. Og musikken til en dans som tilørelatende må være en av historiens mest intenst vemodige danser. Dette er bare noen av godbitene i min guide til den beste og/eller mest interessante musikken fra 2016.

MUSIKKTIPS
0
Foto: Thomas Hansens (EBU)

Hva er ditt beste Eurovision-minne?

Eurovision er i gang. Vi lader opp til lørdagens finale med litt mimring om uforglemmelige bidrag.

SØLVBERGET
0
Fra omslaget til Brute (2016) av Fatima Al Qadiri

Lyden av 2016 (#2)

Et lekent japansk enmannsorkester. En afro-amerikansk Ennio Morricone. Dramatisk orkestral elektronika. Et konseptalbum om det bildet vi får av verden gjennom medienes dekning. Og en musikalsk lydbok av tekstene til H.P. Lovecraft. Dette er bare noen av godbitene i min guide til den beste og/eller mest interessante musikken fra 2016.

MUSIKKTIPS
0

Bishops elektroniske verden

John Derek Bishop er, under artistnavnet Tortusa, ute med albumet ”I know this place – The Eivind Aarset Collages”. Vi har snakket med ham om inspirasjonskilder. 

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
This is England 88

Nye filmer: This is England 88

Ny måned, nye filmer i hyllene våre.

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
0
Fra omslaget til No More Lights in the Morning av Josephine Foster (2016)

Lyden av 2016 (#1)

Séga fra Mauritius. Industrielle rytmer fra Finland. Russisk brain-dance. Garage-rock fra Japan. Elektro-batucada. Vindskeiv folk. Og en stemme og stemning som kunne tilhørt datteren til Nico og Scott Walker.

MUSIKKTIPS
0

Mens vi venter på Twin Peaks

Er du blant de mange som lengter etter nye Twin Peaks-episoder? Da kan du blant annet trøste deg med O.J. Simpson, Vinyl, Saul, Stephen King, House of Cards, The Americans og Daredevil i vår. 

FILMTIPS
0

Lån gitareffekter på Musikkbiblå!

Musikkbiblå utvider tilbudet: Nå kan du også låne gitareffekter. 

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
0
Fra coveret til Kid Rock, "Born free"

Lyden av presidentvalgkamp

Valgkampen i USA ruller med full styrke. Når presidentkandidatene pynter valgkampen sin med musikk, kan resultatet bli pinlig og artistene sure.

MUSIKK OG FILMBIBLIOTEKET
0
Google+